Täydellinen pihvi Henri Alénin tapaan

  1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha terävällä veitsellä n. 3 cm viipaleiksi poikkisyiden suuntaisesti.
  2. Mausta vastarouhitulla suolalla ja pippurilla.
  3. Laita pannulle voita ja odota, että pannu on kuuma.
  4. Ruskista pihvi nopeasti molemmin puolin. Jatka kypsennystä kunnes pinta pisaroi, ja käännä.
    Laske paistoaika haluamasi pihvin kypsyysasteen mukaan:
    • punainen pihvi 1,5 min/puoli,
    • puolikypsä 2-4 min/puoli
    • kypsä 4-5 min/puoli
    Kääri pihvit läyhästi folion sisään ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
  5. Jos paistat kerralla enemmän, pihvit kannattaa siirtää nopean paiston jälkeen 150..asteiseen uuniin kypsymään vielä n. 10 minuutiksi.